Du er her:

Plejehjem – Udeliv – også som senior 

En stor del af vores ældre er enten opvokset eller har levet deres liv i det fri. Altid i gang med at dyrke jorden, udøve et håndværk eller passe dyr. I respekt for livet bør vi alle have mulighed for at være aktive udendørs.

Dyrkningsglæde
Vi kan give de ældre mulighed for at fastholde eller genoptage deres virke: så, prikle, vande, luge og høste. Landbofruerne har ofte personligt passet store staudebede igennem det meste af deres voksenliv. Og det er derfor naturligt for dem at have ansvaret for en lille blomsterplet – i fornuftig arbejdshøjde og med fornødent støtte af pårørende og personale.  
citat_tegn.jpg  
Længst muligt i eget liv,” som de siger på nogle plejecentre.
I plejehjemmets have kunne I måske ligefrem have et ”sammenskudsbed”, hvor man har mulighed for at medbringe værdifulde planter hjemmefra. Vækster kan have stor affektionsværdi – det har HedeDanmark forståelse for, og vi hjælper gerne med at skabe harmoni i bedet.

Læs om, hvilke aktiviteter man derudover kan have i en plejehjemshave...

Erindringshaver
Men også håndværkeren har brug for det rette miljø at boltre sig i. Børnene sørger ofte for, at far har sin værktøjskasse med sig, men ofte er den placeret i et skab. Den skal selvfølgelig med ud i herrehaven eller erindringshavens værksted.

Med den rette scenografi føler tømreren sig hjemme – og inventaret afføder en snak om gamle dage. I Esbjerg giver det mening at indsamle fiskekasser, fendere og net – i Aalborg er det måske sække fra cementindustrien, og i Gråsten skaber ler og mursten fra det lokale teglværk minder.

Det handler om, at dufte, overflader og strukturer kan hjælpe hjernen på vej og sende os på erindringsrejse til svundne tider. 
 


Dyrkningsglæde - 
Erfarne hænder arbejder på rutinen. 

Prikle - høste - sammen med pårørende - Aktivitet i udeanlægget sammen med pårørende giver meningsfulde oplevelser for alle parter.
Landbrugshave i Vodskov - Inventar fra et tidligere virke skaber værdifulde minder.

© HedeDanmark a/s | Kokholm 3 | 6000 Kolding | CVR 27623549 | Kontakt osCookies og privatlivspolitikker