Du er her:

Specialinstitutioner – Livet skal mærkes – uanset handicap

Vi har mange års erfaring med legepladser og udendørs træning til specialinstitutioner og synes, det giver god mening at lave tilpassede anlæg til målgruppen. Vores holdning er, at særligt børn og unge med sociale, fysiske eller psykiske handicap har behov for sansestimuli, leg og frisk luft.

Når anlæggene er målrettet brugerne, kan de give værdifulde oplevelser og fælles fodslag – uanset handicap.

Alle har ret til et udeliv

Udendørs er vind, sol, vand og temperatur medspillere som terapeutisk virkemiddel. Det kræver dog en fornuftig indretning af legeplads og uderum, hvis anlægget skal kunne bruges året rundt.

Vi vil gerne hjælpe jer med at gøre specialinstitutionens udendørs faciliteter til en forlængelse af de indendørs faciliteter. Det skal bl.a. være muligt for institutionens ergo- og fysioterapeuter at bruge legepladsen som træningscenter og behandlingsrum.

Legepladsen skal være fuld af motoriske udfordringer tilpasset jeres specielle brugere.

citat_tegn.jpg  
To måneder senere kunne vi en dejlig junidag indvie den nye, spændende legeplads. En legeplads, der ligner alt andet end en motorikbane. Hvis man analyserer de enkelte legeredskaber, så kan man konstatere, at når børn leger og bevæger sig her, så kan de stimuleres alsidigt socialt, følelsesmæssigt, sansemæssigt, bevægelsesmæssigt m.m.”
Tidsskriftet Legepladsen 1/2010. Ergoterapeut Gudrun Gjesing og Kim Qvist, Forstander på Ehlershjemmet, Haderslev
Sansepavillon - Børnehaven Møllebakken i Årup har denne sansepavillon. Siderne er af farvet plexiglas, loftet er et spejl, og uden for vokser duftene klatreplanter.
Den venlige blæksprutte - På Ehlershjemmet i Haderslev fanger den venlige blæksprutte børnene ind til leg.

© HedeDanmark a/s | Kokholm 3 | 6000 Kolding | CVR 27623549 | Kontakt osCookies og privatlivspolitikker